ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy
Prosjektstyring

– Fokus Rådgivning tar vare på folkene sine

Med en variert hverdag og mange baller i luften har Henning Brekke formet en arbeidshverdag han trives godt med i Fokus Rådgivning.

– Jeg får i stor grad forme dagene selv. Med korte beslutningsveier internt er det mye frihet under ansvar. Jeg vet at jeg kan dra ut og ha et sterkt team i ryggen når jeg skal løse problemer for kundene våre. Det gir meg mye fleksibilitet og en hverdag jeg trives godt med!

Kjenner begge sider av bransjen

Henning jobbet 12 år i entreprenørbransjen som bygningsingeniør før han begynte i Fokus Rådgivning for fire år siden. Han har gått gradene fra formann til prosjektleder, og i 2021 ble han avdelingsleder for prosjektavdelingen. Den solide kompetansen kombinert med å kjenne begge sider av bransjen er et fellestrekk for alle i Fokus Rådgivning. Det mener Henning er en avgjørende faktor for at de lykkes med prosjekter:

–  Alle har en praktisk forståelse for arbeidet som skal gjøres. Vår oppgave er å ivareta byggherrens behov, og vi må levere hver eneste gang. Det er kombinasjonen av høy faglig integritet og bunnsolid kompetanse som gjør at vi lykkes. Vi har en mentalitet som gjør at vi kan ta litt spesielle prosjekter, det er inspirerende!

Et eksempel på et slikt prosjekt er Vestres fabrikk The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Her kan du lese mer om prosjektet. 

Entreprenørskap lever i veggene hos Fokus Rådgivning, og det er en ureddhet i organisasjonen som gjør det mulig å tilpasse seg oppdragsgiverne: 

–  Vi går alltid inn i prosjekter med åpent sinn og ja-hatten på. Det er ikke alltid vi vet hvordan vi skal løse det, men vi løser det alltid. 

 

Fleksibel arbeidshverdag 

Henning forteller at det er spesielt fleksibilitet og rom for utvikling som gjør at han trives i Fokus Rådgivning: 

–  ­Vi er små og smidige nok til at vi kan hive oss rundt og ta raske, men veloverveide beslutninger. Det er mye frihet under ansvar, og jeg opplever at jeg får mye tillitt til å ta valg og styre prosjekter. Det er også mulig for meg fordi jeg vet at jeg har trygghet i lederne og kollegaene mine. 

Det er rom for å være proaktiv og bidra til utvikling internt, noe Henning peker på som en styrke ved å være en relativt liten organisasjon:

– Vi er små nok til at beslutningsveiene er korte og vi kan alle være med på å utvikle tjenester og kompetanseområder. 

I tillegg opplever Henning at det er svært fleksibelt hvordan man organiserer arbeidshverdagen sin:

–  Jeg får jobbe tett på kundene og følge opp deres prosjekter. Med mye kundekontakt og ulike prosjekter får jeg en variert arbeidshverdag hvor alle dager er forskjellige. Det trives jeg godt med!

Fokus Rådgivning tar vare på folkene sine

Som del av et relativt lite kompetansemiljø er det mye å gjøre og til tider hektiske dager. Hver eneste jobb vi gjør blir en viktig referanse, og det er avgjørende at man presterer godt:

– Det eneste vi selger er hodene våre, kompetansen vår, forteller Henning.

– Derfor er alt lagt til rette for at vi skal kunne konsentrere om oss jobben vår, eksempelvis ved at jeg har arbeidsverktøy som telefon og PC som fungerer optimalt for meg. Organisasjonen har satt alt i system slik at jeg kun trenger å bruke tid på det som er jobben min.  

Henning forteller at han føler seg godt ivaretatt i Fokus Rådgivning, og mener dette er en av grunnene til at de har lav turnover: 

– Folk blir i Fokus Rådgivning, slår han fast.

På spørsmål om hvorfor svarer han:

–  Fordi folk trives! Fokus Rådgivning tar vare på folkene sine, vi har spennende arbeidsoppgaver og i tillegg er det rom for utvikling. 

Prosjektledelse
Tjenester

Prosjektledelse

Vi har lang og solid erfaring med prosjektledelse, og arbeider aktivt med våre oppdragsgivere for å sikre at deres prosjekt realiseres på best mulig måte.